Така че, не препоръчвайте петата над 2-4 сантиметра

Разбира се, ако е необходимо, можете да облечете обувки и с петна от 12 см, но тези обувки не трябва да бъдат ежедневни. Най-добре е всеки чифт случайни обувки да има вдлъбнатини (вградени или залепени), т.е. стелка или полуфинал. Стелчето напълно съответства на формата на подметката, а полу-стъблото се намира само под петата.

Задачата на стелката (и наполовина) е да поддържа нормалните (или вече низходящи) арки на краката. Това ще избегне плоските крака. Ако след няколко дни носете нови обувки, чувствате, че краката ви са неудобни – или сменяйте обувките си, или се свържете с ортопедичен салон, за да вземете подходящите подшивки или стелки.

В топлината и студа

Най-успешният избор за всеки сезон са обувките от естествен материал, които ще позволят на кожата на краката ви да дишат и няма да пречат на естествения топлообмен. Препоръчваме обувки, изработени от естествена кожа, nubuck, велур, текстил.
Обувки от изкуствена кожа могат да бъдат опасни за здравето, особено за летни обувки: под влияние на температурата различните химически съставки на този материал започват да взаимодействат с кожата на краката. В допълнение, обувките от изкуствена кожа не позволяват въздухът да преминава през краката. В резултат на това можете да „печелите“ обрив на пелена или гъбични заболявания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *