Дължината на якета може да варира

По пътя към джобовете: за правилно кацане не поставяйте нищо в страничните джобове – ако са пришити, тогава дори не можете да ги разархивирате.

Разтоварването на ръкава заслужава особено внимание. Уверете се, че бронята не ви притиска, а върху тъканта няма гънки и гънки. Дължината на ръкава трябва леко да покрие основата на четката и да остави място за маншета на ризата – според правилата тя излиза от под якето за 1-2 см.

За да бъде по-лесно за вас, по-добре е да опитате едновременно яке на риза – това е важно за яката. Когато се засажда правилно, тя се намира под яката на ризата с 1,5 см и гладко обикаля врата.

Дължината на якета може да варира не само в зависимост от модела – значителна роля тук е вашият ръст. При средно нарастване, оптималната дължина е до кокалчетата на пръстите на сваленото рамо. Високите хора могат визуално да намалят растежа, като изберат сако малко по-дълго от обикновено. Нисък, напротив, по-добре е да изберете леко съкратена версия. Но независимо от дължината, дъното на якето трябва да бъде строго паралелно на пода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *