Как да изберем топло яке

Без студ ще ви накара да останете у дома, ако имате топло и удобно яке. Стара английска поговорка казва: „Няма лошо време, само неподходящи дрехи“. И тъй като нашият климат изобщо не е тропичен, изборът на топло яке трябва да се подхожда с пълна отговорност.

Когато отида да си купя ново топло яке за себе си или моето семейство, мисля, че няма да послужи за един сезон и топло дори в най-лошите студове. За да не разочаровате покупката, трябва да разберете материалите, от които са направени, с изискванията, които трябва да бъдат представени на зимната екипировка на жителите на града, и тези моменти, които трябва да обърнете внимание при покупката.

Качеството на всеки продукт се определя от свойствата на материалите, от които е направено, и от внимателността на неговото изпълнение. Нека започнем с материалите.

Всяко зимно яке се състои от три вида материали, които решават различни проблеми и поради това трябва да имат различни свойства. Външният материал, от който е направена горната част на кожуха, определя неговия външен вид и защита от външни влияния.

Следващият компонент на якето е пълнежът, чиято задача е да изолира сакото.

Третият материал е облицовката, която влиза в контакт с дрехите и осигурява допълнителен защитен слой от студа.
Външен материал

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *